Ma 2024. április 24, szerda, György napja van.


   Itt maximum 15 filmet listázunk, ha ez nem elég próbálj pontosabban keresni...

Elio

Elio

animációs film, sci-fi, animációs kalandfilm, 2024

Évszázadokon át az emberiség válaszok után kutatott a világegyetem felé tekintve – a Disney és a Pixar új filmjében, az Elióban az univerzum most válaszol! Az intergalaktikus kalandmajka főhőse a hősszereptől idegenkedő Elio, akinek a képzelőereje nem ismer határokat. A fiút véletlenül felszippantja egy bolygóközi szervezet, amiben minden létező galaxis képviselteti magát. Eliót tévedésből a Föld nagykövetének tekintik, és mivel teljességgel felkészületlenül éri az így ránehezedő nyomás, muszáj lesz barátságot kötnie különc földönkívüli életformákkal, túlélnie néhány félelemetes próbatételt, és valahogyan rájönnie, minek is szánta őt a sors valójában.




Reménytelenül

Reménytelenül

magyar játékfilm, 2025

A film József Attila életének egy kevésbé ismert, de rendkívül izgalmas és romantikus időszakát tárja fel. A pszichoanalízis során József Attila őszintén beszél gyermekkoráról, traumáiról és a művészethez fűződő viszonyáról Gyömrői Edit pszichoanalitikusnak. A film nemcsak betekintést nyújt a költő lelki világába, de rávilágít a pszichoanalízis gyógyító erejére is.




Wicked: Part One

Wicked: Part One

amerikai romantikus film, fantasy, musical, 2024

A WICKED az Óz boszorkányainak nem ismert története, melyben az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Cynthia Erivo (Harriet - Szabadság vagy halál, a broadway-i Bíborszín) alakítja Elphabát, a szokatlan zöld bőrszíne miatt félreértett fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi erejét, és a Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes szupersztár Ariana Grande alakítja Glindát, a kiváltságokban és ambícióban dúskáló népszerű fiatal nőt, akinek még fel kell fedeznie az igazi szívét és lelkét.




Futni mentem

Futni mentem

magyar romantikus vígjáték , 2024

A film főszereplője egy anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és




A vad robot

A vad robot

amerikai animációs kalandfilm, 2024

A vad robot Rozzum 7134 (röviden „Roz”), egy jövőbeli robot krónikája, aki egy lakatlan szigeten vetődik partra. A túlélés és felfedezés meséje akkor kezdődik, amikor Roz váratlanul egy árva kisliba védelmezője lesz, akit Csiricsőrnek nevez el. Együtt harcolnak a túlélésért a zord környezetben, de csak egy különc állatokból álló összetartó csapat segítségével tudnak boldogulni, akik először a barátaik lesznek, majd együtt egy nagy családdá válnak. Roz és csapata végül megmentik a szigetet a robotinváziótól, melyet Roz gyártója indít, mert minden áron vissza akarja hozni az elvadult robotot a civilizációba.




Szádra ne vedd

Szádra ne vedd

angol-amerikai thriller, 2024

Az igazi borzalom családi ügy. A Blumhouse, a M3GAN, A fekete telefon és A láthatatlan ember gyártója ezúttal egy elismert dán horrorszenzáció, a 11 dán filmdíjra jelölt Gæsterne (A látogatás) új adaptációjával kedveskedik a mozinézőknek. A film egy hétvégéről szól, amikor egy család vendégségbe megy egy idilli vidéki házba, ám az álomnyaralás hamarosan pszichológiai rémálomba fordul…




Kraven, a vadász

Kraven, a vadász

amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi, 2024

A gonoszok nem születnek. Azzá nevelik őket. Kraven, a vadász (Aaron Taylor-Johnson), Pókember egyik legveszélyesebb ellensége, a Baljós Hatos alapító tagja sem gonosznak született. Igazi nemes: Kravinov néven látta meg a napvilágot a családja 1917-ben menekül az Egyesült Államokba.




Alien: Romulus

Alien: Romulus

amerikai-angol horror, sci-fi, 2024

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát.




Borderlands

Borderlands

amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 102 perc, 2024

Lilith (Cate Blanchett), a hírhedt, titokzatos múltú kincsvadász, vonakodva tér vissza hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára. Küldetése megtalálni Atlas (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb gengszterének eltűnt lányát. Lilith váratlanul szövetségre lép a söpredék néhány tagjával: Rolanddal (Kevin Hart), a tapasztalt zsoldossal, Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), az elvadult, pusztító kis tinivel, Krieggel (Florian Munteanu), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Tannis-szel (Jamie Lee Curtis), a különc tudóssal, aki már mindent látott, valamint Claptrappel (Jack Black), a tudálékos robottal. Együtt, ezeknek a valószínűtlen hősöknek kell megküzdeniük egy idegen fajjal és veszélyes banditákkal azért, hogy Pandora egyik legrobbanékonyabb titkát felfedjék. Az univerzum sorsa lehetkezükben, ők mégis valami nagyobbért szállnak harcba: egymásért.




Deadpool & Rozsomák

Deadpool & Rozsomák

amerikai sci-fi vígjáték, akciófilm, 2024

Deadpool visszatér a mozikba júliusban! És nem lesz egyedül...




Twisters - Végzetes vihar

Twisters - Végzetes vihar

amerikai akciófilm, kalandfilm, thriller, 2024

Az ember azt hiszi, hogy legyőzte a természetet. Hatalmas, veszélyes tévedés. A tornádó megszelídíthetetlen, kiismerhetetlen, szörnyű erővel csap le, és nem ismer irgalmat.




Gru 4

Gru 4

amerikai animációs vígjáték, 2024

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül…




Motorosok

Motorosok

amerikai krimi-dráma, 116 perc, 2023

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK. Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban…




Egy család rövid története

Egy család rövid története

kínai-dán filmdráma, 99 perc, 2024

Kínában az egygyerek-szabály feloldása utáni időszakban egy középosztálybeli családhoz egyre gyakrabban érkezik látogatóba a tizenéves fiú nehéz körülmények között élő, titokzatos barátja. A család dinamikájának megváltozásával egyre inkább felszínre törnek a ki nem mondott titkok, és a családtagoknak szembe kell nézniük saját feldolgozatlan érzelmeikkel és teljesíthetetlen elvárásaikkal.




Agymanók

Agymanók

amerikai animációs film, vígjáték, kalandfilm, 2024

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.




Minden jog fenntartva. (c) 2010 www.fportal.hu